Škola v přírodě - I. A, C

V pondělí, 22. 4. 2024, se vydaly třídy 1. A a 1. C do školy v přírodě na Bublavu, do penzionu Bublava. Všechny děti se moc těšily. Cestou jsme se stavili v ekocentru Kozodoj, kde chovají všechna domácí zvířata a také lamy. Děti si je prohlédly, ale už se nemohly dočkat, až budou ve škole v přírodě.
Kolem 12.30 jsme dorazili na místo a šli se ubytovat. Počasí nám docela přálo, tak jsme se vydali prozkoumat okolí a také si zahrát hry na místním hřišti. Všechny děti byly spokojené.
I druhý den nám jakžtakž přálo počasí, tak jsme si dopoledne opět zadováděli na hřišti a odpoledne jsme vyšli na procházku do lesa, kde ležel stále sníh.
Ve středu se rapidně zhoršilo počasí, sněžilo a teploty venku klesly pod 0 ˚C. Dopoledne jsme tedy v okolí penzionu splnili vědomostní soutěž a šli se ohřát do budovy na oběd. Po poledním klidu jsme se vypravili na rozhlednu Bleiberg, odkud byl krásný výhled do kraje.
Rovněž ve čtvrtek nás vypeklo počasí, byla opravdu velká zima, opět sněžilo, tak jsme si chvilku pohráli v herně, a pak jsme se vydali na procházku do vsi, kde je také krásné hřiště. Dlouho jsme tam nepobyli, protože dětem začala být zima, tak jsme se vrátili do penzionu. Po obědě nás čekal maškarní bál, soutěže a diskotéka. Personál byl tak hodný, že nám pustil barevnou diskotékovou kouli. Děti si to náležitě užily. Ke konci jsme s kolegyní vyhodnotily vědomostní soutěž, rozdaly ceny a šli jsme všichni na pokoje balit. Po večeři nás znovu čekalo balení, byl to téměř nadlidský úkol, ale zvládli jsme to společně. Děti spokojeně usnuly a těšily se na návrat domů.
V pátek po snídani jsme odjeli do Karlových Varů, kde jsme navštívili Motýlí dům. Ten se nachází  u rozhledny Diana, kam jsme vyjeli lanovkou. Výlet se vydařil, děti byly nadšené, jasně to byla nejlepší akce.
Když jsme sjeli lanovkou dolů, nastoupili jsme do autobusu a frčeli domů do Žatce. Nemohli jsme se dočkat. Přivítání v Žatci bylo veliké, rodiče nám děkovali a ocenili, jak jsme se o děti staraly a jak jsme vše zvládly. Pochvala nás potěšila, a tak už se znovu těšíme, až ve druhé třídě vyrazíme zase někam do školy v přírodě. Jen už nikdy nepojedeme v dubnu, kdy by nás mohlo překvapit stejné aprílové počasí jako letos a raději vybereme termín koncem května.

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011