Duben - I. oddělení ŠD

V měsíci dubnu jsme v rámci školní družiny I. oddělení navštívili Přírodovědné centrum v Žatci. Čekal nás tam bohatý program, a to „Věda na kouli“, kde jsme mohli shlédnout dokument „O žirafce, která se ztratila“ připravený zábavnou formou pro děti. Děti se dozvěděly spoustu zajímavých informací, jak o zvířátkách, které žijí v Africe, tak poznávání jejich stop nebo si mohly zkusit, jak skáče například klokan. Samozřejmě celou dobu jsme ztracené žirafce drželi palce, aby se dostala zpět ke svojí rodině! Jako dalším bodem v programu bylo digitárium, kde se děti mohly podívat na film „O křečkovi, který se chtěl dostat do vesmíru“. U filmu se děti velice pobavily, když sledovaly křečkovo dobrodružství při hledání cesty do vesmíru, tak sestrojování rakety. Ke konci byl promítán vesmír, naše Sluneční soustava a vydali jsme se na planetu známou jako Mars.

Ke konci měsíce nás v neposlední řadě čekala tvorba čarodějnic, jelikož se právě 30. dubna slaví Pálení čarodějnic. Děti dostaly předkreslenou šablonu čarodějnice na čtvrtce, kterou následně vybarvily a dozdobily dle vlastní fantazie.

Na začátku měsíce května nás čekala výroba přáníček pro maminky ke Dni matek. Na předem vystřižená srdíčka děti napsaly přání pro maminku a něco pěkného nakreslily. Kdo chtěl mohl si přáníčko udělat zavírací, aby na maminku čekalo vevnitř překvapení.

                                                                                                                     Vychovatelka Jana Šipošová

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011