Den s dobrovolnými hasiči - IV. B

Blíží se nám konec školního roku a s tím i poslední kroužky. Ten úplně nejposlednější turistický kroužek jsme prožili společně s hasiči. Ti si za řekou pro děti a jejich rodiče připravili zábavný den plný ukázek hasičské techniky, ale i dynamické ukázky jejich práce. Samozřejmě nesmělo chybět ani občerstvení v podobě buřtíků.

Svítilo sluníčko, byl krásný červnový den a my vyrazili za zábavou. Hned při příchodu na akci jsme obdrželi kartičky, kam nám hasiči zaznamenávali splněné úkoly. Museli jsme třeba vyjmenovat povinnou výbavu cyklisty, uměli jsme odpovědět na otázky, jaká jsou telefonní čísla na policii, hasiče a na rychlou záchrannou službu. Plnili jsme také praktické úkoly. Ručkovali jsme po laně, vodou z hadice „sestřelovali“ kuželky, házeli jsme na cíl a plnili mnoho dalších úkolů. Po splnění všech výzev jsme si mohli jít pro odměnu. Každý z nás dostal diplom a k tomu ještě nějakou drobnost v podobě sladkosti, přívěsku či jiné hračky. Bylo to prima. Mezi jednotlivými úkoly jsme ještě mohli sledovat ukázky hasičské dovednosti. Nejvíc nás zaujal hasič, který perfektně slaňoval z plošiny hasičského vozu.

Den pomalu plynul. Všichni jsme splnili zadané úkoly, a proto jsme se vypravili na další cestu. Zašli jsme na zahrádku naší spolužačky, která má zrovna malé koťátko. Pohráli jsme si s ním a šli zase kus dál. Naše další zastávka byla na hřišti u koupaliště. Proběhli jsme se vodní mlhou, zařádili na lanovém hradu, zakoupili zmrzku a začali se pomalu vracet ke škole.

Den utekl jako voda a my měli krásný pocit z dobře využitého času. U školy už na nás čekali rodiče a my jsme jim hned vyprávěli naše zážitky.  Spokojenost z příjemně využité soboty byla oboustranná.

                                                                                                          žáci IV. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011