Show s Adolfem Dudkem - IV. B

Naskytla se nám příležitost navštívit besedu se známým dětským ilustrátorem panem Adolfem Dudkem. Samozřejmě že jsme si takovou příležitost nemohli nechat ujít. Tušili jsme, že to bude zábava, ale že se rozjede až do těchto rozměrů, jsme nepředpokládali.

Akce se konala v tělocvičně školy. Zabrali jsme hned první místa na žíněnkách a nelitovali jsme. Pan výtvarník měl připravenou tabuli, na které během vteřinky vyrostly domečky, houby, zmrzliny a mnoho dalších rozmanitých kreseb včetně zvířátek. Hned v úvodu jsme se dověděli, že k tomu, abychom se mohli stát kreslíři, stačí vlastnit pouze tužku, štětec či fix. Ba ne, musíte k tomu dostat do vínku i ohromnou dávku talentu. A ten z pana Dudka přímo tryskal. Během jeho báječného slovního doprovodu na tabuli vyrostli zajíci, kočičky, deštníky a mnoho dalších rozličných obrázků.

Svůj talent si vyzkoušely i některé děti. Kreslily společně s panem Dudkem a musím říct, že i jejich obrázky byly povedené. Nejsou v tom přece žádná kouzla a magie. Ze čtyř základních geometrických obrazců se dají vyčarovat úchvatné obrázky. Stačí k tomu umět namalovat čtverec, kruh, obdélník a trojúhelník. A je to!!!  Nojo, ale zase to není jen tak. Prostě bez toho zázračného talentu se v tomto případě neobejdete. Pan Dudek nás utvrzoval každým tahem na tabuli, že je mistrem svého oboru. Kromě toho, že báječně, úžasně a skvěle kreslí, nás také dokázal fantasticky bavit a strhnout ke všem aktivitám.

Hodinka prožitá s tahy fixem vedené rukou malíře byla prostě dokonalá. Náramně jsme se pobavili a možná, že v nás zůstane i pár triků, jak jednoduše nakreslit prakticky cokoliv.

Díky pane Dudku, bylo to dokonalé!!!

                                                                                                          žáci IV. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011