Škola v přírodě 3. část - IV. B

Je čtvrtek a škola v přírodě se rapidně blíží ke svému konci. Téměř každý den nám prší, ale náladu si tím zkazit nenecháme. Máme spoustu zajímavých a zábavných programů, které si patřičně užíváme. Dnešní den jsme zahájili karnevalem. Oblékli jsme se do masek, nalíčili a vyrazili na taneční rej. Chvíli bylo disco, tančili jsme, dělali mašinku a nacvičovali společné vystoupení. Pak jsme se pobavili při různých soutěžích. Například jsme tančili ve dvojicích s míčkem mezi sebou, nebo jsme lovili bonbon jenom pusou a tak dále a tak dále. Legrace jsme si užili víc než dost.

Po dopoledním řádění jsme se pustili do hry s kódovaným textem. Po budově byly rozmístěné kartičky, které jsme museli najít. Z nich a za pomoci tabulky jsme vyluštili text, na který jsme museli vymyslet správnou odpověď. Někteří byli rychlí a příjemně se pobavili, jiným úkol pěkně zamotal hlavu. Nakonec zvládli všichni. Pak přišla na řadu další úloha. Byli jsme rozděleni do tří skupin a hledali odpovědi na daná slova. Téma to bylo vážné a my diskutovali a diskutovali. Konec našemu povídání udělala až večeře.

Po vydatném a chutném pokrmu jsme se vydali do místních muzeí. Jsou moc pěkná. Viděli jsme v nich, jak tady žili lidé v dřívějších dobách. Prohlédli jsme si světnici, kde se žilo, vařilo i spalo. Viděli jsme prostory pro zvířata, která byla nedílnou součástí každé rodiny. Prošli jsme se po půdě, kde třeba byly saně, které tahaly koně, šrotovačka na přípravu žrádla pro dobytek ale i dřevěné lyže či proutěná postýlka pro miminko. Každá místnost ukrývala jiné tajemství. Prohlídka byla moc fajn.

Pak jsme se vrátili do penzionu. A když už jsme nakously odpoledne ten vážný tón, tak jsme v něm pokračovali i po večerce. Paní učitelka nám vyprávěla hororový příběh, který se ale skutečně odehrál. Všichni jsme poslouchali a žasli, co se mohlo stát. Konec příběhu jsme dovyprávěli všichni. Z každého z nás se totiž stal soudce, který musel vynést konečný verdikt. V samém závěru večera jsme se dověděli, jak příběh skutečně skončil. Pro někoho z nás byl docela překvapivý.

Zamyšlení a ještě trochu diskutující jsme se schoulili pod peřinu a unaveni po celém dnu usnuli. Zdály se nám pěkné sny a my se usmívali a klidně oddychovali. Představovali jsme si, co nás asi čeká zítra.

                                                                                                          žáci IV. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011