Tradiční výstava zvířat v Žatci - V. B

Jako každý rok tak i letos byla doprovodným programem Dočesné Tradiční výstava králíků, holubů, drůbeže a exotů. A to byla příležitost pro nás, abychom si všechna tato zvířata mohli zblízka prohlédnout. Jako první nás nadchli králíci. Jejich velikosti a váhy byly ohromující. Měli krásné zbarvení, mohutné hlavy a parádně dlouhé uši. Prostě opravdoví frajeři! Mezi vystavovanými ale byli i králíci, kteří sotva dosahovali velikosti malého králíčka. Ovšem i ti byli moc a moc pěkní a vzbuzovali náš oprávněný zájem. Viděli jsme králíky černobílé, šedé, černé, rezavé s ušima vztyčenýma i spadlýma. Mohli jsme si prohlédnout i králíky šampiony, kteří měli na svých klecích ocenění včetně barevných stužek. Opravdu bylo na co koukat.

Pak jsme vystoupali po schodech nahoru a tady nás čekali holubi a rozmanitá drůbež. Nejvíc nás nadchli holubi, kteří měli i na nožičkách dlouhá pírka, která vypadala jako další křídla. Ti se pořádně naparovali a byli si vědomi své krásy a elegance. Viděli jsme i kudrnaté slepičky, duhové kohouty či kachny šampionky. Prostě kdysi běžná domácí zvířata, která ovšem teď městské děti jen tak nevídají. V zoologických zahradách jsou zvířata ze všech koutů světa, ale velmi často se zapomíná právě na naše domácí zvířata, která ale jsou pro současnou mladou generaci skutečně exotická. Proto nám ani nebylo líto, že letos nikdo nevystavoval papoušky, andulky či kanárky. Tyhle ptáčky si můžeme prohlížet právě ve zmíněných zoologických zahradách.

Děkujeme všem vystavovatelům, jejichž zvířátka nás mile pohladila po duši. Díky výstavě máme zase trochu širší povědomí o tom, jak jednotlivé živočišné druhy mohou být rozmanité, zajímavé a krásné. 

                                                                                                          žáci V. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011